top of page

Lagring av personalhandlingar

Bokföringslagen kräver att allt bokföringsunderlag såsom lönespecifikationer sparas i sju år, men lönefordringar preskriberas först efter tio år. Därför är det viktigt att allt löneunderlag sparas i ett noga kategoriserat system i en lång tid framöver, där innehållet enkelt kan plockas fram vid behov. Har ni pärmar med personalhandlingar såsom lönespecifikationer, anställningsavtal, MBL-protokoll och läkarintyg som behöver förvaras säkert? Låt oss ta hand om dem.
 

Oavsett vad du behöver ha arkiverat kan du alltid kontakta Arkivbolaget. Fyll i formuläret för en kostnadsfri intresseanmälan längst ner på sidan så hör vi av oss till dig inom kort!

Följande avsnitt innehåller:

Hur det går till

  1. Fyll i vårt kontaktformulär, eller ring oss på 0708-86 32 30  för att boka en tid för upphämtning av materialet. Självfallet går det även bra att ringa om du bara har frågor eller funderingar kring tjänsten.
     

  2. Materialet förpackas i Arkivbolagets egna förvaringslådor som är anpassade för att optimera lagerytan. En låda rymmer cirka nio pärmar, vars innehåll registreras tillsammans med lådans unika ID i Arkivbolagets affärssystem. Vi bistår gärna med vikning och fyllning av kartongerna på plats, men till den händige med tid kan vi på begäran leverera tomkartonger som fylls av den egna personalen innan upphämtning. 
     

  3. Lådorna med personalhandlingar levereras sedan tryggt och säkert till vårt lager som är särskilt anpassat för att minimera risken för brand. Deras hyllplatser kopplas till lådornas ID:n vilket gör att löneunderlaget, vare sig det är läkarintyg eller semesterlistor, enkelt kan sökas fram vid behov.  
     

  4. På personalhandlingarnas tionde födelsedag hjälper Arkivbolaget på begäran till att gallra bort det preskriberade materialet så att du som kund undviker onödiga lagringskostnader.

Vad det kostar

Pris bestäms efter antalet lådor med löneunderlag som ska förvaras, er geografiska position sam beroende på om vi ska bistå med packning eller inte. Den slutliga prissättningen görs alltid individuellt så att man som kund inte betalar för hjälp man inte behöver. Du kan alltid ringa eller mejla oss för offert.

Kontakta oss

Arkivbolaget har lång erfarenhet av att förvara personalhandlingar på ett tryggt och säkert sätt. Vi förvarar alla typer av dokument. Vår arkivering är säker, effektiv och alltid prisvärd - Fyll i formuläret för att göra en kostnadsfri intresseanmälan, eller ring oss direkt på 0708-86 32 30. Det går även bra att mejla till info@arkivbolaget.se. Tveka inte att kontakta Arkivbolaget!

  

Hur det går till
Vad det kostar
Kontakta oss
bottom of page