top of page

Förvaring av dokument

Arkivbolaget lagrar alla typer av dokument på ett säkert och sökbart sätt, så att du som kund enkelt kan komma åt arkiverat material vid behov. Vanliga typer av dokument som vi arkiverar är bokföringsunderlag, rapporter från kliniska prövningar och studier, personaluppgifter och patientjournaler.
 

Oavsett vad du behöver ha arkiverat kan du alltid kontakta Arkivbolaget.

Följande avsnitt innehåller:

Hur det går till

  1. Börja med att fylla i vårt kontaktformulär, eller ring oss på 0708-86 32 30. Tillsammans hittar vi en tid då vi kan besöka ert kontor för att hämta materialet.
     

  2. Innan materialet kan köras från er arbetsplats förpackas det i Arkivbolagets förvaringslådor som alla är identiska för att optimera lagerytan och minska kostnaderna för dig som kund. I varje låda ryms vanligtvis nio stycken pärmar, vars innehåll noga dokumenteras tillsammans med lådans registreringsnummer i vårt affärssystem. Beroende på vad ni föredrar kan vi antingen leverera tomkartonger som er personal viker ihop och fyller med material innan besöket, eller så bistår våra medarbetare även med packningen när vi väl är på plats. 
     

  3. Därefter levereras lådorna med pappersdokument till vårt lager. Kartongernas unika identifikationsnummer registreras tillsammans med deras respektive hyllplats vilket gör att efterfrågade pärmar enkelt kan plockas fram och levereras tillbaka till er.
     

  4. På begäran hjälper Arkivbolaget gärna till med att gallra förlegat material från vårt lager så att ni inte betalar för pappersdokument ni inte kommer ha någon nytta av. Då den allmänna preskriptionstiden är tio år rekommenderar vi att åtminstone spara dokumenten under detta tidsutrymme. 

Vad det kostar

Priset sätts utefter antalet lådor som ska lagras, var i Sverige ni befinner er samt huruvida materialet ska packas i förväg eller inte. För att du som kund inte ska betala för hjälp du inte behöver görs alltid slutgiltig prissättning individuellt, då förutsättningarna för arkivering ofta skiljer sig väsentligt från fall till fall. 

För att enklare kunna göra en mer träffsäker prisuppskattning på förhand kan du inkludera det uppskattade antalet pärmar som ska arkiveras. Detta steg är valfritt, men med hjälp av informationen kan vi enklare uppskatta hur många lådor som kommer behövas.

Kontakta oss

Oavsett vad du behöver ha arkiverat kan du alltid ringa Arkivbolaget. Hör gärna av dig om du inte hittar information om specifikt den dokumenttypen du behöver hjälp med på hemsidan. Vi hjälper dig. Vår arkivering är säker, effektiv och alltid prisvärd - Kontakta Arkivbolaget!

  

Hur det går till
Vad det kostar
Kontakta Arkivbolaget
bottom of page