top of page

Arkivering av patientjournaler

Enligt lag måste patientjournaler sparas och finnas lättåtkomliga i tio år efter den senaste ändringen i journalen. Som vårdgivare finner man sig därför ofta med travar av pärmar med patientdokumentation. De som inte har tid eller möjlighet att sortera och organisera dessa på ett juridiskt korrekt sätt kan kontakta oss på Arkivbolaget. Vi ser till att journalerna finns tillgängliga i ett sökbart och välstrukturerat arkiv där de enkelt kan plockas fram vid behov. Efter tio år destrueras journalerna på begäran så att vårdgivaren inte behöver betala för onödigt lagringsutrymme. Vi hämtar journalerna på plats och transporterar dem till vårt lager som är anpassat för att minimera risken för brand och förlust av viktigt material.

Har ni patientjournaler som behöver förvaras? Läs mer nedan, eller ring oss direkt på 0708-86 32 30 så besvarar vi alla frågor! Vi förvarar alla typer av dokument såsom bokföring, personalhandlingar eller rapporter från kliniska studier. Se alla tjänster vi erbjuder här.
 

Detta avsnitt innehåller:

Hur det går till

1. Fyll i formuläret eller ring oss på 0708-86 32 30 för att boka upphämtning av patientjournalerna.

2. Vi kommer till er arbetsplats vid avtalad tid och packar materialet samt registrerar varje lådas innehåll med dess unika ID-nummer.

 

3. Patientjournalerna transporteras till vårt lager där varje lådas hyllplats dokumenteras för enkel framsökning av efterfrågad journal vid behov.

4. När ni behöver en journal plockas denna snabbt fram och skannas för att sedan skicka en digital kopia till er. Självfallet kan vi även bistå med en fysisk kopia om det skulle behövas.

5. På begäran gallras gamla patientjournaler bort för att minimera kostnaden för er som kund.

Prissättning

Pris bestäms alltid utifrån just era behov och en individuell bedömning görs alltid för att avgöra priset. Exempel på faktorer som påverkar priset är hur mycket material som behöver förvaras samt er geografiska position. Detta säkerställer att ni som kunder inte betalar för mer hjälp än ni behöver och att lagringen alltid blir prisvärd. Prisförslag ges efter mottagen intresseanmälan som ni alltid kan göra utan förpliktelse.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta Arkivbolaget om ni behöver hjälp att förvara patientjournaler eller andra dokument. Vi är alltid tillgängliga och erbjuder snabb, effektiv och personlig service. Klicka här för att komma till kontaktformuläret eller ring så får ni direktkontakt med en av våra medarbetare! Det går även bra att mejla till info@arkivbolaget.se.

Hu det går till
Prissättning
Kontakta oss
bottom of page