top of page

Förvaring av kliniska prövningar

Vid avslutande av en klinisk studie ska alla rapporter, forskningsmaterial och annan data som har använts vid studien förvaras. Viss data ska bara förvaras under en bestämd tidsperiod (vanligtvis 15 år), medan annan data ska bevaras "för all framtid". För den organisation som har utfört studierna är det skönt att slippa förvara materialet själv, och likaså för läkemedelsbolaget som begärt studierna. Då kommer Arkivbolaget in i bilden.

Följande avsnitt innehåller:

Hantering av studierna

Vid förvaring av kliniska studier kan endast den som har utfört prövningarna begära utlämning av materialet som förvaras. 

Arkivbolaget indexerar allt material och registrerar noggrant vilka dokument som finns i vilken låda. Allt underlag förvaras i vår lokal som är anpassad för att minimera risken för brand och förlust av material. Lådornas respektive hyllplatser i lagret registreras sedan för att enkelt kunna söka fram material på beställning av prövaren. Vid behov söker våra lagermedarbetare fram den pärm som efterfrågas och levererar snabbt och effektivt en kopia till prövaren.

Betalning

I de flesta fallen vill läkemedelsbolaget som begärt studien betala för hela arkiveringsperioden genom en engångsfaktura, så att kostnaderna för arkiveringen kan summeras in i den totala kostnaden för prövningen.  

Kontakta oss

Arkivbolaget har lång erfarenhet av att hantera lagring av kliniska prövningar på ett säkert och korrekt sätt. Vi hjälper även till att arkivera alla andra typer av dokument. 
Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.  Du når oss alltid på telefonnumret 0708-86 32 30, via mejl till info@arkivbolaget.se eller genom att fylla i vårt kontaktformulär nedan för en kostnadsfri intresseanmälan.

  

Hantering av studierna
Betalning
Kontakta oss
bottom of page